Thaïs en Bolivia

maandag, maart 12, 2007

Cochabamba con Choklet y Andy

Charlotte en ik zijn dus van Oruro direct naar Cochabamba vertrokken. Daar aangekomen heb ik Andrea (een klasgenootje van mijn, gaat in Cocha studeren en woont daar nu bij haar nonkel en tante) gebeld en we mochten daar gaan slapen! Na wat te hebben ge-internet zijn we in de taxi gestapt naar Andy! Daar hebben we dan kennis gemaakt met de familie! Supervriendelijke mensen. ‘Tia Jeanneth’ heeft een ‘kinder’ voor kindjes van 1 tot 5 jaar! In de week zit dat dus vol met van die schattige kindjes! En de nonkel doet iets militairs maar ik weet niet echt wat. De nicht Daniela (Dani) studeert ‘ingeneria comercial’ in de militaire school! Andrea’s broer Juan-Carlos woont daar nu ook en gaat gewoon naar school. Andrea gaat dus talen studeren. Maar bon!
Eerste avondje zijn we met Andrea iets gaan drinken. Gezellig plaatsje moest je ooit naar daar gaan ;) Casablanca. Goed gegeten enzo.. De volgende dag was nog verlof (van carnaval) en hebben we het de familie en nog wat neven en nichten de ‘speelplaats’ van de kleintjes versierd met ballonnen.. En van die suikersnoepjes in het rond gooien en een soort rookceremonie. Daarna zijn we bij een ander nonkel gaan barbecueën! Heel de familie dus leren kennen, oma en opa waren er ook! =) We hebben dart gespeeld gedurende een hele tijd en hebben ook wat gepinkoogd. En zijn dan binnen ‘60 segundos’ gaan spelen! En dan het eten! Superlekker vlees met een slaatje, aardappeltje en choklo (soort maïs)! Dan zijn de jongens met waterballonnen gaan gooien en is er een accident gebeurd.. Waarschijnlijk een zatlap maar zij hadden wel juist een waterballon op/in het wiel gesmeten.. Politie en heel de boel en dan zijn we maar naar huis gegaan. ’s Avonds hebben we dan allemaal samen een theetje of koffietje gedronken. Gezellig gezellig, en dan hebben we in ons bedje nog wat tv gekeken tot redelijk laat..
Een dagje zijn we dan ook ‘artesania’ gaan shoppen, ik heb dus weer van alles gekocht. =) Was waarschijnlijk wel te verwachten. Toen hebben ze mij redelijk nat gemaakt =( Alle geluk was het warm.
We zijn dan ook nog een dagje naar Tarata en Tiataco gegaan waar we een soort van festival van het Carnaval hebben gezien, en toen zijn we ook op tv gekomen! Hihi, mijn tante heeft ons op tv gezien! Hilarisch. Was wel leuk, eerste dorpje zijn we naar de markt gegaan waar we ons middagmaal hebben gekocht: brood, kaas en druiven! Op dat festival hebben we wat confituur en likeur gekocht en hebben we een deel van hun carnaval gezien. Carnaval op grootouders wijze =) Daar hebben we dan ook hippies leren kennen die ons uitnodigden voor een feest, maar achteraf bleek dat het daar gevaarlijk was dus zijn we maar niet gegaan.
Een ander dagje zijn we naar de Cristo gegaan en hebben we ’s middags humintas gegeten met de hele familie en dan zijn we ’s namiddags gaan shoppen met Andy. =)
En dan zaterdag was het ‘Curso de Curso’ we zijn ’s middags gegaan met Dani (de nicht) omdat we bij haar op de stellingen zaten. Wat eten gekocht en naar onze plaats gegaan. Het weer viel echt niet mee! L Het is zelfs beginnen regenen. En heel de tijd uitkijken voor schuim of waterballonnen, dus niet gemakkelijk om foto’s te nemen! Na een hele tijd dachten we Andrea’s neef te gaan zoeken die een beetje verder zat, dus wij over dat hek gesprongen en door de straat gewandeld = gebombardeerd met waterballonnen. Neef spijtig genoeg niet gevonden en dan zijn we bij de tv gaan zitten, die camera die heel de tijd boven ons hoofd bengelde.. Daar hebben we dan uiteindelijk wel foto’s kunnen nemen. Maar het was wel degelijk koud dus uiteindelijk zijn we door gegaan. Wat we dus niet hadden moeten doen want een kleine twee uur later danste ‘Sambos’ en die zijn super, btw een groep die Caporales danst. En heb een vriend die daar meedanst. In het kort: We hebben het beste gemist, te laat aangekomen voor de ‘entrada’ van de soldaten verkleed als van alles en nog wat! Maar ja.. Thuis droge kleren aangedaan en Stiff ontmoet in ‘Casablanca’! Ik was echt kapot! Maar we hebben ons toch wel nog geamuseerd. En de volgende dag was het tijd om naar huis te gaan.. Na het ontbijt hebben we een taxi genomen naar de terminal en 15 minuutjes later zaten we in de bus naar La Paz!